Bavareza de portocale

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Sep 2011 | 4613 vizualizari

 

O reteta de la prietena mea,Mihaela Idriceanu
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bavareza-de-portocale.html
Este foarte aromata si usor de facut, mai ales vara , cand nu prea e practic sa folosesti cuptorul de la aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 3  portocale
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 10 piscoturi de sampanie
  • 50 g fructe zaharisite
  • cirese confiate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de portocale:

Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa.


Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luam de pe foc si adaugam gelatina, lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si topita in cuptorul cu microunde 40 de secunde si amestecam pana se omogenizeaza.


Cand s-a racit complet adaugam sucul de la 2 portocale si amestecam, apoi frisca batuta si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare si fructele zaharisite taiate marunt. Se captuseste cu folie transparenta o forma de chec si se toarna in ea crema.


Piscoturile se inmoaie in suc de portocale si se aseaza peste crema. Se da la rece 3-4 ore, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

02.09.2011, 18:46

Eduard

nadina73 1

03.09.2011, 19:57

Am fost putin prin curtea ta am papat din toate ,pupici

Mihaela11_jo 1

03.09.2011, 21:09

Nadine
Am vrea sa am imaginatia si rabdarea ta la ornat mancaruri
Am invatat mult din retetele tale:multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu frisca si nuca