Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Criss in Prajituri, 6 Iun 2011 | 5480 vizualizari

 

Cred ca e ultimul desert cu capsuni de anul acesta, pentru ca din pacate capsunile sunt pe terminate.
Pentru acest week-end am ales un desert simplu, rapid si bun, ceva ce se face repede si nu se sta prea mult in bucatarie. Pe caldura asta e prea mult si atat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de tarta:
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura apa
  • -1/2 praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • -3 galbenusuri
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura amidon
  • -500 ml lapte
  • Pentru decor:
  • -500 g capsuni
  • -1 plic tort gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Pentru blat:


Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.


Pentru crema:


Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema la foc mic, amestecand in continuu sa nu se prinda. Crema va fi de fapt o budinca, insa mai buna si mai sanatoasa decat budinca la plic.


Pe blatul de tarta se pune toata crema calda. Peste crema se aseaza capsunile sau orice alt fruct. Deasupra se toarna tort gelee transparent preparat conform instructiunilor de pe plic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

lacrimioara 1

07.06.2011, 21:38

arata extraordinar f frumos ai aranjat capsunile

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:25

superba

Criss 1

08.06.2011, 14:07

Multumesc mult, sunteti tare dragute. Aranjatul capsunilor nu e nicio filozofie, asa s-a nimerit sa arate ca o floare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si frisca