Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Brindusa in Prajituri, 11 Iun 2013 | 3916 vizualizari

 

O tarta de sezon, cu crema clasica de vanilie si multe capsuni parfumate

 

INGREDIENTE

  • pentru coja de tarta
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 300 g faina
  • 2-3 linguri de apa rece
  • pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 30 g amidon de porumb
  • 30 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.

Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si  pastaia.

Crema: dizolva jumatate din zahar impreuna cu pastaia de vanilie in lapte, pe foc.  Pune galbenusurile intr-un castron metalic sau din portelan si amesteca-le cu un tel. Adauga restul de zahar si amidonul. Bate cu telul, pana cand amestecul e omogenizat bine. Toarna laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul pentru ca sa nu se branzeasca crema.

Pune crema inapoi in cratita si pune-o pe foc mic, amestecand constant. Cand crema a fiert cam un minut si s-a intarit, se ia de pe foc si se adauga untul si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine. Crema se lasa la racit si, ca sa nu prinda pojghita, se acopera chiar deasupra ei cu folie de plastic.

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si coace inca 15 minute, pana se aureste putin. Raceste coaja de tarta.

Toarna crema de vanilie in coaja de tarta si orneaza cu felii de zmeura. 

Lasa tarta la racit cateva ore inainte de a o taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

iri_iri 1

12.06.2013, 06:12

_Alina_ 1

12.06.2013, 09:15

Arata demential!

Sim0na 1

12.06.2013, 15:01

super tarta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!