Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

de ela in Prajituri, 24 Apr 2013 | 6984 vizualizari

 

aveam in congelator o punga de fructe de padure care trebuia folosita.....a iesit o tarta dulce-acrisoara delicioasa....la decoratul cu frisca am cam ratat pentru ca nu am mai avut timp si am pus frisca din tub si nu a iesit prea grozav,trebuia sa folosesc frisca lichida batuta,dar eram deja in criza de timp..v-am lasat si niste flori la final,ca se asorteaza cu tarta :))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 130 gr unt moale
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 plic razatura de lamaie de la dr Oetker sau coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 fiola esenta de vanilie dr Oetker
  • DECOR:
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 300 ml apa (sau zeama de la fructele scurse)
  • 2-4 linguri zahar (depinde cat de dulce preferam gelatina)
  • 350-500 gr fructe de padure congelate
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure:

Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o forma rezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si intepam aluatul cu o furculta din loc in loc si dam la cuptorul preincalzit 25 minute, la foc potrivit. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, preparam crema: punem la fiert laptele. Separat, intr-un castron frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam faina si turnam treptat laptele caldut si esenta de vanilie, amestecand intr-una cu un tel. Punem compozitia pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand din cand in cand cu telul pentru a nu se face cocoloase si sa nu se prinda de cratita. Lasam putin la racit apoi turnam peste tarta.

Preparam gelatina: punem intr-o craticioara gelatina praf, zaharul, adaugam putina apa sau zeama de la fructe (de preferat) si amestecam bine cu un tel, apoi turnam restul de lichid si punem pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba si oprim inainte sa dea in clocot. Lasam sa se racoreasca.

Fructele le putem pune peste crema pe toata suprafata si apoi putem pune gelatina, sau le punem in centru dupa ce am turnat gelatina si le pudram cu mult zahar pudra.

Ornam cu frisca dupa plac si lasam la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

fructele de padure le lasam la decongelat cu cateva ore inainte intr-o sita

2

untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte, apoi il taiem bucati mici inainte de a-l folosi

3

aluatul pentru tarta il framantam cat mai repede posibil

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Milkshake de capsuni, sanatos si racoritor

ieri la 17:10

Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 14:08

Tort simplu si delicios cu iaurt, cu coacere

pe 09.05 la 21:16

Salata italiana de paste cu rosii, masline si broccoli - Reteta simpla si delicioasa

pe 09.05 la 16:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe (de post)