Tarta cu crema mascarpone si aroma de mure

de adasev12 in Prajituri, 18 Oct 2011 | 3441 vizualizari

 

aceasta tarta a pornit de la o banala dulceata de mure, care zacea prin frigider stinghera si nu gaseam ce sa fac cu ea, dar nici sa o arunc nu prea-mi venea, si cum incepea sa dea semne de slabiciune, am zis ca ar merge bine in ceva dulce...si iaca-ta tarta gata...crema e un deliciu...dar tarta a ramas cam tare...si f greu se poate taia...desi gustul e f bun...

 

INGREDIENTE

  • pt tarta:
  • 250 g faina
  • 3 lg zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • un iaurt de vanilie, 125 g
  • coaja de lamaie rasa
  • crema mascarpone:
  • 400 g mascarpone
  • 150 g zahar brun macinat
  • zeama de la o lamaie mica sau o jumatate  , daca e mai mare
  • in plus:
  • 200 ml frisca
  • 4-5  lg de dulceata de mure
  • bombonele mic de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema mascarpone si aroma de mure:

Faina se amesteca cu untul rece, taiat cubulete, cu mana. Se adauga apoi zaharul, oul, iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca bine toate si se face o coca, se infoliaza si se da la frigider pana se incinge cuptorul, la 180 grade.


Se scoate coca de la frigider si se intinde la dimensiunea tavii....va fi cam dificil de intins...eu am pus-o intre folii si asa am intins-o fara probleme...(doar cu nitica rabdare...). Se asaza frumos in tava si se taie marginile in surplus, sa fie dreapta, se inteapa cu furculita peste tot si se da la copt, pentru 30 minute se scaote si se lasa sa se raceasca bine.


Mascarpone se amesteca cu zaharul bine...folositi lingura de lemn, nu mixer, ca e prea puternic...sau il lasati la turatie mica...Se adauga si zeama de lamaie si se pune crema peste coaja de tarta racita.


Frisca se bate bine si se adauga in ea 3-4 linguri de dulceata de mure ( daca aveti mure e si mai bine...aici nu prea ma intalnesc eu cu asa ceva...)... Se intinde frisca peste crema si din loc in loc se pun gramajoare de ducleata care apoi se intind neuniform cu ajutorul unui cutit. Deasupra am mai presarat niste bombonele, ca tot le aveam prin camara. Se da tarta la rece peste noapte.


Nu stiu de ce nu prea s-a inmuiat coaja...adica tot tare ramane, dar ceva ceva trebuia sa cedeze...si s-a cam faramitat la taiere. Dar gustul...o nebunie...jur!!!!


 

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava cu diametrul de 30 cm si mi-a mai ramas o mana de aluat...se putea lasa mai groasa coaja...dar apoi mi-e ca iesea  si mai tare....

2

parerea mea ca pt tarte, atat dulci cat si sarate, pasta brisee e cea mai buna...de-acum doar pe aceasta am sa o folosesc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema mascarpone si aroma de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adasev12 1

19.10.2011, 18:26

mona si noi te pupam

adasev12 1

19.10.2011, 18:27

miuta, cris....

Lau 1

20.10.2011, 21:13

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!