Tarta cu dovleac

de merisor in Prajituri, 5 Dec 2012 | 1329 vizualizari

 

Am primit de la mama un dovleac pentru placinta de 2 kg si am facut din el si dulceata si tarta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 150 mL apa minerala
  • 150 mL ulei
  • 500 gr faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 750gr dovleac de placinta
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • putina zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si budinca de vanilie. Am omogenizat bine si am lasat pe foc aproximativ 15 minute pana s-a inmuiat bine. Am dat la rece.


Pentru aluat am frecat margarina cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul si apa minerala, apoi sarea si faina amestecata cu bicarbonatul. Am framantat un aluat nu prea tare pe care l-am lasat la odihnit pentru 10 minute timp in care s-a racit si dovleacul.


Am impartit in doua aluatul, prima parte am intins-o in forma de tarta, peste ea am pus dovleacul, apoi am intins cealalta foma din care am decupat niste cerculete si le-am asezat pe marginea aluatului.


Am copt la 180 grade pentru 40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

antohya 1

06.12.2012, 16:51

La socri mei la Olt se fac prajituri cu dovleci de tot felul nu numai din cei speciali

RuxyRux 1

06.12.2012, 22:00

Ce tarta minunata!

merisor 1

06.12.2012, 22:14

Ruxy, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac