Tarta cu dovleac si bezea

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2015 | 1269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • zahar pudra- 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete- 125 gr
  • faina- 250 gr
  • apa rece- 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua- 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras- 1 kg
  • scortisoara macinata- 1 lingurita
  • cardamon macinat- ½ lingurita
  • ienibahar macinat- ½ lingurita
  • apa de trandafiri- 2 linguri
  • crema de tiramisu elle&virre-300 gr
  • zahar- 150 gr
  • oua – 2 buc mari
  • amidon- 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri- 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar- 100 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bezea:

amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.


puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca


cand compozitia s-a racit mixati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.


Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti


turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute


intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la Hand Blenderul Breville si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa


scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie


scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

 

TIPS-URI

1

 In loc de crema de tiramisu elle&virre puteti folosi smantana lichida pentru frisca sau creme patisserie megle. Daca doriti sa iasa mai cremoasa, puteti adauga si 1-2 linguri de mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

29.04.2015, 12:53

E delicioasa!

Bya Ralu 1

01.05.2015, 19:31

noiinbucatarie 1

21.10.2016, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea