Tarta cu dovleac si bezea

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2015 | 2818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • zahar pudra- 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete- 125 gr
  • faina- 250 gr
  • apa rece- 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua- 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras- 1 kg
  • scortisoara macinata- 1 lingurita
  • cardamon macinat- ½ lingurita
  • ienibahar macinat- ½ lingurita
  • apa de trandafiri- 2 linguri
  • crema de tiramisu elle&virre-300 gr
  • zahar- 150 gr
  • oua – 2 buc mari
  • amidon- 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri- 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar- 100 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bezea:

amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.


puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca


cand compozitia s-a racit mixati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.


Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti


turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute


intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la Hand blenderul Breville si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa


scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie


scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

TIPS-URI

1

 In loc de crema de tiramisu elle&virre puteti folosi smantana lichida pentru frisca sau creme patisserie megle. Daca doriti sa iasa mai cremoasa, puteti adauga si 1-2 linguri de mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

29.04.2015, 12:53

E delicioasa!

Bya Ralu 1

01.05.2015, 19:31

Rahela Velicu 1

21.10.2016, 14:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

Rosii uscate la soare

pe 02.08 la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei