Reteta de tarta cu dovleac si bezea

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2015 | 5957 vizualizari

 

 Reteta de tarta cu dovleac si bezea se face usor si este delicioasa.
Sunt necesare cateva ingrediente principale: faina, oua, zahar, dovleac.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tarta cu dovleac si bezea:
  • Blat :
  • zahar pudra- 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete- 125 gr
  • faina- 250 gr
  • apa rece- 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua- 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras- 1 kg
  • scortisoara macinata- 1 lingurita
  • cardamon macinat- ½ lingurita
  • ienibahar macinat- ½ lingurita
  • apa de trandafiri- 2 linguri
  • crema de tiramisu elle&virre-300 gr
  • zahar- 150 gr
  • oua – 2 buc mari
  • amidon- 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri- 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar- 100 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu dovleac si bezea:

Asa se prepara Reteta de tarta cu dovleac si bezea

  1. amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.
  2. puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
  3. cand compozitia s-a racit mixati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.
  4. Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
  5. turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
  6. intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la Hand Blenderul Breville si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
  7. scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
  8. scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

Vezi si reteta de Tarta cu dovleac si scortisoara

TIPS-URI

1

 Pentru Reteta de tarta cu dovleac si bezea, este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

In loc de crema de tiramisu elle&virre puteti folosi smantana lichida pentru frisca sau creme patisserie megle. Daca doriti sa iasa mai cremoasa, puteti adauga si 1-2 linguri de mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu dovleac si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola