Tarta cu dovlecei si branza sarata

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2011 | 10115 vizualizari

 

O tarta minunata si ca gust si ca aspect. Eu am invatat sa o pregatesc cu multi ani in urma (aveam vreo 10 ani) de la matusa mea. Zilele trecute mi-am amintit de ea si m-am hotarat sa o fac.

 

INGREDIENTE

Blat :  

  • 120 g unt
  • 150 g faina
  • 1 lingura sare
  • 1 galbenus

Umplutura

  • 3 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 250 g branza sarata sau telemea piper

Gratin

  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 rosie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza sarata:

Pregatim blatul:

 Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate).

Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Se  curata dovleceii si se taie bastonase.

Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam dovleceii si se lasa pana se inmoaie acestia si scade cat de cat zeama lasata .

Cand s-au inmuiat bine, se stinge focul, se adauga branza si piperul si se amesteca bine.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde cu sucitorul o foaie si se aseaza in tava, astfel incat si marginile tavii sa fie acoperite de aluat pana sus. Se lipeste bine aluatul de marginile tavii.

Se bat  cele 2 oua cu cele 2 linguri de smantana.

Se pune umplutura de dovlecei in tava, iar deasupra se toarna amestecul din oua si smantana si se orneaza cu felii subtiri de rosii.

Se da la cuptor pana cand marginile de aluat se rumenesc. Aproximativ 20- 25 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

anaiss 1

30.07.2011, 10:39

Multumesc frumos!!! si bine v-am gasit.
Sper sa va incant cu mult mai multe retete!
Va pup!!!

aziz 1

30.07.2011, 13:04

Bun venit in gashca noastra vesela!!!delicioasa mancarica

adry88 1

04.08.2011, 17:06

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute