Tarta cu dovlecei si branza sarata

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2011 | 8044 vizualizari

 

O tarta minunata si ca gust si ca aspect. Eu am invatat sa o pregatesc cu multi ani in urma (aveam vreo 10 ani) de la matusa mea. Zilele trecute mi-am amintit de ea si m-am hotarat sa o fac.

 

INGREDIENTE

Blat :  

  • 120 g unt
  • 150 g faina
  • 1 lingura sare
  • 1 galbenus

Umplutura

  • 3 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 250 g branza sarata sau telemea piper

Gratin

  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 rosie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza sarata:

Pregatim blatul:


Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate).


Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute.


Intre timp pregatim umplutura:


Se curata dovleceii si se taie bastonase.


Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam dovleceii si se lasa pana se inmoaie acestia si scade cat de cat zeama lasata .


Cand s-au inmuiat bine, se stinge focul, se adauga branza si piperul si se amesteca bine.


Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava.


Se scoate aluatul de la frigider, se intinde cu sucitorul o foaie si se aseaza in tava, astfel incat si marginile tavii sa fie acoperite de aluat pana sus. Se lipeste bine aluatul de marginile tavii.


Se bat cele 2 oua cu cele 2 linguri de smantana.


Se pune umplutura de dovlecei in tava, iar deasupra se toarna amestecul din oua si smantana si se orneaza cu felii subtiri de rosii.


Se da la cuptor pana cand marginile de aluat se rumenesc. Aproximativ 20- 25 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anaiss 1

30.07.2011, 10:39

Multumesc frumos!!! si bine v-am gasit.
Sper sa va incant cu mult mai multe retete!
Va pup!!!

aziz 1

30.07.2011, 13:04

Bun venit in gashca noastra vesela!!!delicioasa mancarica

adry88 1

04.08.2011, 17:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana cu telemea