Tarta cu dovlecei si rosii

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2010 | 2139 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:  

  • 100 g unt 
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 250 g faina

  Pentru umplutura:  

  • 4 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 7 rosii mici
  • 3 oua
  • 150 g branza telemea
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si rosii:

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat fara sa le framantati. Aluatul care s-a format se lasa 30 de minute la rece.


Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.


Se spala si se taie rondele dovleceii cu coaja, se presara sare si se lasa la scurs.


Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se calesc cateva minute in ulei, apoi se pun dovleceii si cimbrul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit.


Se pregateste tava pentru tarta si se intinde aluatul sa fie mai mare decat forma. Se asaza in tava si se intinde si pe peretii laterali, se impunge din loc in loc cu furculita. Se pun dovleceii cu ceapa si usturoiul si cartofii taiati rondele.


Ouale se bat bine cu putina sare si se amesteca cu branza. Se toarna peste legumele din tarta, se pun deasupra rosiile si se da la cuptor ptr 40 de minute.

 

TIPS-URI

1

Cand am batut ouale cu branza am adaugat si marar verde tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Corinuta 1

09.07.2010, 22:39

Multumesc, Medi!

nadina73 1

11.07.2010, 12:36

tare buna trebuie sa fie am trecut-o la faco

Corinuta 1

11.07.2010, 12:40

Ms, Nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Gustare de vinata sau dovlecel