Tarta cu dovlecei si rosii

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2010 | 2227 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:  

  • 100 g unt 
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 250 g faina

  Pentru umplutura:  

  • 4 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 7 rosii mici
  • 3 oua
  • 150 g branza telemea
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si rosii:

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat fara sa le framantati. Aluatul care s-a format se lasa 30 de minute la rece.


Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.


Se spala si se taie rondele dovleceii cu coaja, se presara sare si se lasa la scurs.


Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se calesc cateva minute in ulei, apoi se pun dovleceii si cimbrul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit.


Se pregateste tava pentru tarta si se intinde aluatul sa fie mai mare decat forma. Se asaza in tava si se intinde si pe peretii laterali, se impunge din loc in loc cu furculita. Se pun dovleceii cu ceapa si usturoiul si cartofii taiati rondele.


Ouale se bat bine cu putina sare si se amesteca cu branza. Se toarna peste legumele din tarta, se pun deasupra rosiile si se da la cuptor ptr 40 de minute.

 

TIPS-URI

1

Cand am batut ouale cu branza am adaugat si marar verde tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Corinuta 1

09.07.2010, 22:39

Multumesc, Medi!

nadina73 1

11.07.2010, 12:36

tare buna trebuie sa fie am trecut-o la faco

Corinuta 1

11.07.2010, 12:40

Ms, Nadina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii,bacon si mozzarella