Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

de Merisor in Mancaruri de post, 23 Mar 2016 | 5950 vizualizari

 

Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g pastă de roșii cu ardei
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g faină
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit, bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 1 dovlecel
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf ghimbir
  • un praf piper
  • ketchup pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata:

Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.

Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.

Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.

Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.

Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.

Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.

Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.

Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.

Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.

Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.

Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.

Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu praz(de post)