Tarta cu dude negre

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 5520 vizualizari

 

Dudul este un copac ce creste mai mult in zona satelor din sudul tarii. Fructele sale sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Cu gustul lor dulce acrisor, dudele sunt adevarate daruri ale naturii. Consumul acestor fructe imbunatateste starea psihica si intelectuala, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi. Nu numai ca sunt benefice pentru sanatate, consumul lor ferindu-ne de avitaminoze, dar, din dude se pot prepara si adevarate delicii culinare (gem, dulceata, suc, diverse prajituri), cat si renumita tuica.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina,
  • 1 lingura pesmet.
  • Umplutura:
  • 2 albusuri,
  • 1 ou,
  • 6 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • esenta de vanilie, 
  • 3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza),
  • 1 kg dude.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dude negre:

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Umplutura:

Se bat albusurile, oul intreg si zaharul; se adauga smantana, mascarpone, esenta si se bate in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dude negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:21

Ligia Bxl 1

14.07.2011, 02:13

vaiiii ce bine arata tot

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:22

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane