Desert prajitura Eugenia

de ela in Prajituri, 8 Oct 2014 | 52223 vizualizari

 

Am vazut reteta undeva pe fb si mi-a placut tare mult...am schimbat cate ceva pe la ea...nu am folosit praful de budinca, ci am facut eu crema de vanilie..este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • eugenii cu crema 
  • 1,5 l lapte
  • 100 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece
  • esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8-9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon alimentar (daca nu aveti, puneti faina)
  • 4 linguri faina
  • cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,
  • esenta rom
  • 500 ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Eugenia:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.


Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin, apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam pana se ingroasa crema. Daca nu avem cratita de ceramica, punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel. Cand s-a ingrosat crema, oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.


Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness, cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile si le asezam in tava. Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.


Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Cautati eugenii cu crema mai groasa (se gasesc la kilogram), depinde cat de mare este tava atatea bucati.

2

Initial reteta era facuta cu 2 plicuri de budinca de vanilie, daca va este mai usor faceti cu budinca. Eu am preferat crema facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Eugenia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

jolygina 1

09.10.2014, 22:47

ce tare nu stiam a exista prajitura cu numele meu

gaby_duceag 1

09.10.2014, 22:50

ce buna tre' sa fie tu Eluco!
Rar iti vad ochisorii p-aci

ela 1

09.10.2014, 23:07

Gabi sunt mereu pe aici dar pe fuga,nu am timp sa socializez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
O noapte la Venetia