Tarta cu frisca si capsuni

de ela in Prajituri, 3 Iun 2011 | 3827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800gr capsune+7linguri zahar
  • 5linguri zahar
  • 2plicuri gelatina alba+3linguri zahar
  • 6oua
  • 6linguri ulei
  • 6linguri lapte
  • 6linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri amidon alimentar
  • 500ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • 1plic zahar vanilat
  • 2linguri zahar pudra
  • 1budinca vanilie+3linguri zahar+50gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu frisca si capsuni:

Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 7linguri zahar si se lasa sa stea 1ora.Lasam cateva capsuni pentru ornat.


Se freaca galbenusurile cu 6linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptele,faina,praful de copt si amidonul.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.


Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu apa pana la 300ml lichid.


Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni cu apa si se pune pe foc 1minut pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.


Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece o ora.


Preparam budinca cu 3linguri de zahar(dupa instructiunile de pe plic),se adauga untul si se omogenizeaza bine.Se toarna budinca peste capsuni si se mai lasa la rece sa se raceasca.


Intre timp preparam frisca cu intaritorul de frisca si zaharul pudra


Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta dupa gust.Mai lasam la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:36

buna buna

mena29 1

06.06.2011, 08:37

Am fost aseara pe la tine si am papat din minunatia asta,a fost un deliciu

dentistutza 1

07.06.2011, 17:56

maiculita ce bunaciune ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici