Tarta cu frisca si capsuni

de ela in Prajituri, 3 Iun 2011 | 5895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800gr capsune+7linguri zahar
  • 5linguri zahar
  • 2plicuri gelatina alba+3linguri zahar
  • 6oua
  • 6linguri ulei
  • 6linguri lapte
  • 6linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri amidon alimentar
  • 500ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • 1plic zahar vanilat
  • 2linguri zahar pudra
  • 1budinca vanilie+3linguri zahar+50gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu frisca si capsuni:

Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 7linguri zahar si se lasa sa stea 1ora.Lasam cateva capsuni pentru ornat.

Se freaca galbenusurile cu 6linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptele,faina,praful de copt si amidonul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.

Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu apa pana la 300ml lichid.

Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni cu apa si se pune pe foc 1minut pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.

Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece o ora.

Preparam budinca cu 3linguri de zahar(dupa instructiunile de pe plic),se adauga untul si se omogenizeaza bine.Se toarna budinca peste capsuni si se mai lasa la rece sa se raceasca.

Intre timp preparam frisca cu intaritorul de frisca si zaharul pudra

Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta dupa gust.Mai lasam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:36

buna buna

mena29 1

06.06.2011, 08:37

Am fost aseara pe la tine si am papat din minunatia asta,a fost un deliciu

dentistutza 1

07.06.2011, 17:56

maiculita ce bunaciune ai facut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in cupe