Tarta cu fructe a la Anisoara

de Bucataras in Prajituri, 4 Mai 2009 | 3266 vizualizari

 

E clar. Anisoara gateste minunat. Retele ei sint foarte spectaculoase. Urmariti aceasta minitarta cu fructe…

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 gr. faina
  • 200 gr unt sau margarina 
  • 100 gr de zahar pudra
  • 2 oua
  • sare putina
  • vanilina
  • forme pentru cosulete mici
  • Pentru crema
  • 0.5 l de lapte
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 150 gr de unt
  • vanilina
  • o lingura de suc de lamie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe a la Anisoara:

Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale , care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se amesteca bine timp de 2-3 minute si se string bine intr.-un aluat ( nu se framinta bine ca un aluat obisnuit).


Dupa aceeia se inveleste bine aluatul intr.-un celofan si se pune in frigider pe vreo 2-3 ore .


In acest timp se prepara crema pentru cosulete si fructele .*


Se scoate aluatul odihnit din frigidez si se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucatica de aluat se apasa bine intre palme si se pune in cosuletele ( formele pt copt) . Aceste cosulete nu se ung cu nimic in prealabil, deoarece aluatul are deajuns grasime.


Se repartizeaza bine aluatul in cosulete si ramasitele se dau deoparte. Cu furculita se fac niste gauri la fundul fiecarul cosulet si se adauga fasole uscata pt ca sa-si mentina forma cosuletul. Se coc in cuptorul incins pina la temperatura de 180 grade timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca vreo 5 minute in formele in care sau copt si dupa aceea se scot cu mare atentie din forme.


Cosuletele se racesc bine, se umple fiecare din ele cu crema preparata, se orneaza cu fructe si se servesc imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe a la Anisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

08.05.2009, 20:06

trebuie sa incerc neaparat reteta ta....arata bestial

elena1988 1

19.01.2011, 10:59

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza