Tarta cu fructe a la Anisoara

de Bucataras in Prajituri, 4 Mai 2009 | 4444 vizualizari

 

E clar. Anisoara gateste minunat. Retele ei sint foarte spectaculoase. Urmariti aceasta minitarta cu fructe…

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 gr. faina
  • 200 gr unt sau margarina 
  • 100 gr de zahar pudra
  • 2 oua
  • sare putina
  • vanilina
  • forme pentru cosulete mici
  • Pentru crema
  • 0.5 l de lapte
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 150 gr de unt
  • vanilina
  • o lingura de suc de lamie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe a la Anisoara:

Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale , care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se amesteca bine timp de 2-3 minute si se string bine intr.-un aluat ( nu se framinta bine ca un aluat obisnuit).

Dupa aceeia se inveleste bine aluatul intr.-un celofan si se pune in frigider pe vreo 2-3 ore .

In acest timp se prepara crema pentru cosulete si fructele .*

Se scoate aluatul odihnit din frigidez si se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucatica de aluat se apasa bine intre palme si se pune in cosuletele ( formele pt copt) . Aceste cosulete nu se ung cu nimic in prealabil, deoarece aluatul are deajuns grasime.

Se repartizeaza bine aluatul in cosulete si ramasitele se dau deoparte. Cu furculita se fac niste gauri la fundul fiecarul cosulet si se adauga fasole uscata pt ca sa-si mentina forma cosuletul. Se coc in cuptorul incins pina la temperatura de 180 grade timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca vreo 5 minute in formele in care sau copt si dupa aceea se scot cu mare atentie din forme.

Cosuletele se racesc bine, se umple fiecare din ele cu crema preparata, se orneaza cu fructe si se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe a la Anisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

08.05.2009, 20:06

trebuie sa incerc neaparat reteta ta....arata bestial

elena1988 1

19.01.2011, 10:59

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:03

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pufoase