Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged

de nico15 in Prajituri, 16 Feb 2014 | 3250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: pt o tarta de marime potrivita
  • 250 g de faina
  • 125 g de unt peste 82% grasime
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus
  • 20 ml de lapte caldut
  • Zahar vanilat
  • Razatura de lamaie
  • 2 bucati kiwi
  • 1 portocala
  • 30 g de coacaze
  • 50 g de afine
  • 100 g de capsuni
  • 100 g mure
  • 20 g de gelatina
  • Crema de vanilie:
  • 1 Litru de lapte
  • 300 g de zahar tos
  • 100 g de amidon sau 200 g de faina
  • 5 galbenusuri
  • Esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged:

Cantarim materia prima si taiem untul cubulete putin le dam la microunde, si vom adauga zaharul se amesteca bine, galbenusul si toate se adauga la robot, adaugam si laptele, adaugam si razatura de lamaie, nu prea multa ca amaraste plus zahar vanilat.


Cernem faina si adaugam peste in robot, amestecam putin la viteza mica dupa care scoatem si continuam amestecarea foarte putin.


Aluatului i se da forma dorita, se-nfoliaza si se da la frigider, unde va sta aproximativ 15-20 de minute. In acest timp pregatim formele de minutarte si forta mare de tarta, acestea se vor unge cu unt si presaram faina. Cand scoatem aluatul il vom intinde repede si nu vom folosi prea multa faina, doar cat sa nu se lipesca si deja il punem in forma. Se va modela pe forma tartei si se va intepa pe fundul ei pentru a nu se umfla. Dupa ce am modelat cu forma cu tot mai dam la congelator 10 minute, pentru a nu se lasa marginile si pentru a prinde o crusta interesanta.


Dam la cuptor T 180°C aproximativ 15-20 de minute, minitartele se fac mai repede, deci atentie sporita sa nu se arda.


Separat facem crema de vanilie dupa cum urmeaza:


Amestecam galbenusurile cu amidonul cernut si zaharul, in acest timp punem laptele la foc mic, dupa ce s-au amestecat ingredientele se ia din laptele de pe foc o cana si se va adauga treptat peste amestecul de oua, dupa ce a fost incorporat acesta se va adauga peste laptele care fierbe la foc mic. Acestecam in permanenta deoarece daca nu suntem atenti se va prinde foarte repede. Cand observam ca are consistenta dorita luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pune deasupra cremei folie de plastic direct pe crema, pentru a nu prinde pojghita si o vom da la frigider.


Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam sa se tempereze, dupa care adaugam crema de vanilie si vom adauga fructele dupa pricerea fiecaruia. Nu se va lasa loc liber pe tarta sa se vada crema de vanilie, tarta se va umple de fructe.


Eu am decorat-o cu portocala, kiwi, capsuni, afine, coacaze si cirese galbene.


Facem un jeleu, citim si urmam indicatiile dupa pachet, vom folosi doua tipuri de jeleu, incolor pentru: kiwi si portocala si rosu pentru: capsuni, afine, coacaze.


Cu acesta vom napa tarta noastra pentru a avea un aspect deosebit si pentru a nu oxida fructele.


Pofta Buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

16.02.2014, 19:29

Imi plac enorm aceste tarte!

MIUTA 1

16.02.2014, 21:52

laura_n 1

18.02.2014, 17:39

ador tartele astea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe