Tarta cu fructe cu blat de pandispan

de alinutza1983 in Prajituri, 21 Mai 2011 | 7079 vizualizari

 

O reteta ceva mai speciala...pentru ca blatul nu are agent de crestere! bineinteles ca trebuie sa ii multumesc Laurei Sava - de la care am preluat aceasta reteta noua de pandispan!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina cernuta

4 linguri ulei

pentru crema:

1 plic crema pentru tarte cu fructe ( Dr. Oetker)

250 ml lapte fructe - la alegere

pentru finisare:

1 plic tort gelee

2 linguri rase zahar

250 ml apa ( sau zeama de compot)

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe cu blat de pandispan:

1.Separam in 2 castroane bine degresate si uscate albusurile de galbenusuri; apoi batem bine de tot albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar, dupa care incorporam si galbenusurile.


2. Cu ajutorul unei spatule ( de silicon am eu) , in spuma de ou vom incorpora si faina si uleiul!


3. Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul, il nivelam si dam la cuptor ( incalzit in prealabil ), pentru cca 15-20 min - la foc mic!!!


4. Lasam blatul la racit pe un gratar, apoi pregatim crema de vanilie cf instructiunilor de pe plic- de fapt fiind o crema cu preparare la rece nu e asa mare inginerie :)) ; cand blatul s-a racit, acoperim cu crema ( trebuie sa intoarcem blatul cu fundu-n sus /...he he)...apoi si cu fructe...la final acoperim cu tort gelee!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe cu blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Mihaela11_jo 1

21.05.2011, 20:00

Foarte practic si apetisant

divainbucatarie 1

22.05.2011, 11:12

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:42

f frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu branza, visine si bezea