Tarta cu fructe de padure

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 3977 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele ingrediente: Pentru blat:

  • 500 gr făină albă de grâu
  • linguriţă cu bicarbonat
  • 25 gr drojdie uscată
  • 50 gr unt sărat
  • Două ouă mari
  • 2 linguri cu zahăr
  • 50 ml apă rece

Pentru umplut:

  • 100 gr fructe de pădure (proaspete sau congelate): affine, coacăze, mure şi zmeură
  • 100 gr fructe cocktail: ananas, piersici, struguri albi
  • 2 linguri (pline) cu brânză proaspăţă de vaci
  • 2 linguri cu smântână
  • 100 gr iaurt cremos
  • 1 ou mare

Pentru uns:

  • 20 ml apă
  • O lingură cu miere de albine
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure:

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.

Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios.

Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Opţional se poate păstra o bucată de aluat pentru a fi întinsă deasupra în fâşii sau decupată, după preferinţe)

Peste aceasta se pun fructele , iar deasupra lor se adaugă brânza proaspată amestecată cu oul, iaurtul şi smântăna. Se întind apoi fâşii de aluat, împletite ori suprapuse, ce se ung cu un sirop din apa şi miere de albine.

Se da tava la cuptor la 170 de grade pentru 50-60 de minute.

După răcire se poate presăra zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure