Tarta cu hamsii

de kukibella in Peste, 4 Mar 2012 | 4742 vizualizari

 

este originara de pe coasta turca a Marii Negre din apropierea granitei cu Georgia

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de hamsii;
  • 2 ling. de coacaze uscate;
  • 2 cepe;
  • 1 fir de praz;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 ling.seminte de pin;
  • ulei de masline;
  • 2 pahare de orez;
  • 4 pahare de apa fierbinte;
  • 3 ling.unt;
  • sare;
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu hamsii:

hamsiile se curata,.se spala cu apa rece şi se scurg.

orezul se spala şi se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.20 min.

coacazele se curata de cozi şi se pun ın apa fierbinte ptr.aprox.25 min.

semintele de pin se prajesc ın  o lingurita de ulei de masline ptr.aprox.30 de sec. pana devin aurii;se scot pe un şervetel

ceapa,usturoiul,prazul se toaca marunt şi se calesc ın ulei.

se adauga orezul;se mai calesc aprox.5 min.(pana ıncep boabele de orez sa se lipeasca)

se adauga coacazele,semintele de pin,sare,piper iar dupa aprox. 2 min.4 pahare de apa clocotita.

se amesteca compozitia

dupa ce ıncepe sa clocoteasca se da la foc mic ptr. 10 min.

se unge o tava(marime mijlocie )cu ulei de masline şi se ımbraca cu hamsiile.

se pune pilaful de orez ın tava (nu se preseaza doar se aranjeaza cu dosul unei linguri de lemn umede

se pun deasupra restul de hamsii

peste compozitie se pun 2-3 ling. de unt

se da la cuptorul preıncalzit la 220 de grade(200 grade cuptor turbo) ptr.45 min.

ın ultimele 10 min.temperatura se aduce la 250 grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu hamsii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

04.03.2012, 21:00

Cred ca este tare buna

Lau 1

04.03.2012, 21:49

interesant

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:30

trebuie sa fie buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.