Tarta cu hamsii

de kukibella in Peste, 4 Mar 2012 | 2590 vizualizari

 

este originara de pe coasta turca a Marii Negre din apropierea granitei cu Georgia

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de hamsii;
  • 2 ling. de coacaze uscate;
  • 2 cepe;
  • 1 fir de praz;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 ling.seminte de pin;
  • ulei de masline;
  • 2 pahare de orez;
  • 4 pahare de apa fierbinte;
  • 3 ling.unt;
  • sare;
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu hamsii:

hamsiile se curata,.se spala cu apa rece şi se scurg.


orezul se spala şi se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.20 min.


coacazele se curata de cozi şi se pun ın apa fierbinte ptr.aprox.25 min.


semintele de pin se prajesc ın o lingurita de ulei de masline ptr.aprox.30 de sec. pana devin aurii;se scot pe un şervetel


ceapa,usturoiul,prazul se toaca marunt şi se calesc ın ulei.


se adauga orezul;se mai calesc aprox.5 min.(pana ıncep boabele de orez sa se lipeasca)


se adauga coacazele,semintele de pin,sare,piper iar dupa aprox. 2 min.4 pahare de apa clocotita.


se amesteca compozitia


dupa ce ıncepe sa clocoteasca se da la foc mic ptr. 10 min.


se unge o tava(marime mijlocie )cu ulei de masline şi se ımbraca cu hamsiile.


se pune pilaful de orez ın tava (nu se preseaza doar se aranjeaza cu dosul unei linguri de lemn umede


se pun deasupra restul de hamsii


peste compozitie se pun 2-3 ling. de unt


se da la cuptorul preıncalzit la 220 de grade(200 grade cuptor turbo) ptr.45 min.


ın ultimele 10 min.temperatura se aduce la 250 grade.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu hamsii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Laly 1

04.03.2012, 21:00

Cred ca este tare buna

Lau 1

04.03.2012, 21:49

interesant

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:30

trebuie sa fie buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu varza, ciuperci si piept de pui