Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 30 Iun 2015 | 3564 vizualizari

 

Tare mi-a tras cu ochiul tarta ciocolatoasa a Laurei, asa ca am zis sa incerc si eu ceva asemanator. A iesit o tarta ..... mmmmm, o nebunie!
Mersi Laurici pentru idee si pentru pontul cu menta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 240 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1-2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300 g visine fara samburi
  • 3 lg zahar
  • 2 crengute menta proaspata
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata:

Intr-un bol se pune faina, praful de sare si zaharul. Se pune untul rece taiat bucatele, oul batut, coaja de lamaie si se amesteca pana obtinem oun aluat care poate fi modelat. Daca e cazul, se pune si apa. Se framanta putin aluatul dupa care se lasa la rece pentru cca 30 minute.

Se intinde aluatul in forma rotunda si se imbraca o tava de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o firculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu cele 3 lg de zahar si se lasa cateva minute sa lase zeama apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se pun cele doua crengute de menta. 

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa. Se incalzeste usor pana se dizolva. Se scoate menta din visine si se toarna gelatina. Se amesteca si se da la rece pana incepe sa se inchege.

Frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati se da pe foc si se aduce la puntul de fierbere. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin o ora.

Dupa ce se raceste aluatul, se toarna jeleul de visine, se intinde pe toata suprafata si se da la rece pentru 10-15 minute. Amestecul de frisca si ciocolata se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se toarna peste jeleul de visine, se niveleaza iar cu ajutorul unei linguri se ridica din loc in loc ca niste tepi. Se da tarta la rece pana in momentul servirii.

Nu pot sa va zic decat ca a iesit demential de buna, iti vine sa o mananci de una singura.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu cirese sau chiar capsuni.

2

Se inteapa foarte bine aluatul inainte de a-l pune la cuptor, sau se pun boabe de fasole peste aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa