Tarta cu jeleu de zmeura si fragi

de Irina in Prajituri, 6 Sep 2014 | 2086 vizualizari

 

Tarta asta am pregatit-o in vara, cand ma aflam la ai mei cu copiii si toti cei patru nepotei. Am pregatit un blat de cacao, crema mascarpone cu zmeura si fragi din gradina mamei, iar deasupra am turnat un jeleu din aceleasi fructe. Un deliciu usor si parfumat a iesit!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 3 linguri de faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • Pt crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • zmeura si fragi
  • 1 plic gelatina
  • Pt jeleul de fructe:
  • zmeura si fragi
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina
  • Pt decorul de ciocolata:
  • 1/2 ciocolata cu lapte
  • 1 lingura plina cu smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de zmeura si fragi:

Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua.


Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa.


Albusurile batute spuma le-am adaugat in compozitie si am amestecat usor pana s-au incorporat, dupa care am adaugat cacao, esenta de rom, faina in ploaie si praful de copt.


Compozitia am pus-o intr-un vas tapetat cu hartie de copt si am dat la cuptor cam 15 minute. Fiind vorba de un blat subtire, nu e nevoie de mai mult timp.


Am trecut la prepararea cremei: am amestecat crema mascarpone cu smantana, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Am adaugat fructele, apoi gelatina inmuiata in apa, avand grija sa se incorporeze bine.


Crema am pus-o in vas peste blatul de cacao si am dat vasul la rece.


Jeleul de fructe l-am preparat dupa cum urmeaza:


Intr-un ibric am pus o mana-doua de zmeura si fragi impreuna cu 2 linguri de zahar si o cescuta de apa. S-a format un sos de fructe pe care l-am strecurat de samburii de zmeura, apoi am adaugat gelatina, am amestecat pana s-a omogenizat si am turnat sosul peste crema.


Ciocolata si smantana le-am amestecat pe foc, pana a inceput sa se topeasca ciocolata.


Dupa cateva ore de stat la rece am scos tarta din vas, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu ganache-ul de ciocolata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de zmeura si fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

07.09.2014, 13:30

Aiii ce bunatate!

diaconta 1

08.09.2014, 20:42

Mooooooor de pofta cand vad jeleul ala si ai mai pus in ea tot ce-mi place

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 12:43

o felie va rog frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Smochine si Mascarpone (Reteta Video)