Tarta cu lamaie

de Bianca20 in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 749 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g faina;
  • 4 lg. zahar;
  • 80 g. unt;
  • un praf de sare;
  • 5 g. praf de copt;
  • 1 ou;
  • 2 lg. apa;

Crema:

  • 750 ml. lapte;
  • 180 g unt;
  • 150 g zahar;
  • o lamaie;
  • 4 galbenusuri;
  • 3 1/2 lg. amidon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se framanta. Se pune si apa, dar doar daca mai este nevoie. Trebuie sa obtinem un aluat ca pentru biscuiti. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.


Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga amidonul si laptele in fir subtire. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se opreste focul si se adauga coaja si zeama de la lamaie si untul la temperatura camerei. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.


Se scoate aluatul dupa trecerea timpului si se intinde o foaie groasa de 4-5 mm. Se pune intr-o tava unsa cu putin unt si se i se da forma tavii. Se adauga crema racita si se pune la cuptor pentru 30 de minute la 180-200 de grade sau pana cand se rumeneste aluatul pe margini. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de feliere. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

17.08.2015, 20:58

Delicioasa si aromata!

Panacris 1

20.08.2015, 09:02

Neața!

Bianca20 1

20.08.2015, 10:42

Buna dimineata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie si kiwi.