Tarta cu lamaie si iaurt

de papabundetot in Prajituri, 23 Iun 2013 | 1118 vizualizari

 

Ma tot gandeam ce sa fac dulce,insa nu aveam prin casa prea multe ingrediente si nici mare pofta sa ies la cumparaturi nu exista,asa ca am zis sa incerc o tarta cu ce aveam la indemana sa vad daca pot face ceva comestibil si…a iesit o bunatate!!

Aluatul de tarta este unul clasic,obisnuit insa la compozitie am improvizat.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru aluat:

  • 200 gr unt
  • 400 gr faina
  • 5-6 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie

pentru crema:

  • 400 ml iaurt
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri gelatina
  • 500 ml apa calda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si iaurt:

Aluatul: am topit la microunde untul (cam 70 secunde a durat),apoi l-am amestecat cu zaharul,faina si apa,si am framantat pana cand aluatul se desprindea de pe peretii vasului.Am format o bila pe care am intins-o la dimensiunea tavii in care urma sa o coc,am presarat peste aluatul pus in tava putin gris si l-am dat la copt.


Crema: Iaurtul l-am amestecat cu zaharul si am pus apoi zeama si coaja de lamaie,am omogenizat bine totul si la urma am adaugat gelatina dizolvata in apa calda (am folosit o gelatina care nu necesita fierberea).


Separat am batut frisca pana a capatat consistenta si mai apoi am incorporat-o in crema de iaurt.Am pus toata aceasta compozitie peste aluatul de tarta copt si racit si am dat tarta la frigider pentru 2 ore.Dupa ce s-a inchegat bine am decorat cu niste ornamente de ciocolata.


Bun,rapid si racoros.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

23.06.2013, 21:32

place

diaconta 1

23.06.2013, 22:22

pe gustul meu

papabundetot 1

24.06.2013, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit