Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Ma tot gandeam ce sa fac dulce,insa nu aveam prin casa prea multe ingrediente si nici mare pofta sa ies la cumparaturi nu exista,asa ca am zis sa incerc o tarta cu ce aveam la indemana sa vad daca pot face ceva comestibil si…a iesit o bunatate!!
Aluatul de tarta este unul clasic,obisnuit insa la compozitie am improvizat.
Am folosit pentru aluat:
pentru crema:
Aluatul: am topit la microunde untul (cam 70 secunde a durat),apoi l-am amestecat cu zaharul,faina si apa,si am framantat pana cand aluatul se desprindea de pe peretii vasului.Am format o bila pe care am intins-o la dimensiunea tavii in care urma sa o coc,am presarat peste aluatul pus in tava putin gris si l-am dat la copt.
Crema: Iaurtul l-am amestecat cu zaharul si am pus apoi zeama si coaja de lamaie,am omogenizat bine totul si la urma am adaugat gelatina dizolvata in apa calda (am folosit o gelatina care nu necesita fierberea).
Separat am batut frisca pana a capatat consistenta si mai apoi am incorporat-o in crema de iaurt.Am pus toata aceasta compozitie peste aluatul de tarta copt si racit si am dat tarta la frigider pentru 2 ore.Dupa ce s-a inchegat bine am decorat cu niste ornamente de ciocolata.
Bun,rapid si racoros.
Pofta mare!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult