Tarta cu lapte prins

de iry-gabriela in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 4303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l de lapte
  • 4 linguri de griș,
  • 3-4 linguri de zahăr (cine dorește mai dulce mai poate adauga ),
  • 3 ouă,
  • 200 g de făină,
  • 2 plicuri zahăr vanilat și
  • Unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lapte prins:

Pentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon.

Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta.

Laptel prins rămas  prin scurgerea zerului l-am amestecat cu zahărul,  zaharul vanilat, apoi grisul și  ouale, amestecând până  ce s-au incorporat toate bine.

La final am adăugat  făină  (sincer eu am adaugat din ochi , nu am folosit nici o măsură,dar am adaugat faina cat sa fie o compoziție asemanatore smântânei), după  care am uns o tăvița de aluminiu cu unt si am adăugat compoziția  si am lasat-o la cuptor 45 -50 de minute. 

Pentru a vedea  dacă  s-a copt bine am facut proba cu scobitoarea.

Ușoară   rapidă si nici prea dulce, numai bună pentru copii. POFTĂ BUNĂ! 

TIPS-URI

1

Ar fi mers si niște stafide dar nu am avut in dotare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lapte prins" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rustic -MALAI DULCE