Tarta cu legume

de kamely in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2015 | 6643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de placinta ( foietaj)
  • 100g branza Emmentaler Delaco
  • 1 vanata de 300g
  • 1 dovecel de 450 g
  • 2 ardei
  • 300 g rosii cherry
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 oua
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Asezati foaia de placinta in forma,intepati din loc in loc cu o furculita, puneti deasupra o foaie de copt peste care asezati o greutate, (fasole) si coaceti 10-15 minute la 180 grade.

Intre timp feliati subtire vanata, dovlecelul si ardelul si  le coaceti pe un gratar, rand pe rand, desigur si rosiile le puteti coace putin.

Tocati ceapa fin iar morcovul il dati prin razatoare. Puneti uleiul la incis si le caliti putin.

Puneti intr-un castron branza rasa, 2 oua, ceapa si morcovul calite si smantana. Se amesteca totul, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Turnati compozitia peste foaia  coapta pe jumatate si asezati legumele rulate, intercaland cu rosii cherry.

Ungeti tarta cu ou batut, presarati oregano si inca putin emmentaler si coaceti la 180 grade , timp de 45 minute.

TIPS-URI

1

Legumele pregatite la gratar se pot taia cubulete si se pot amesteca in compozitia cu ou si smantana

2

se pot folosi si alte legume

3

Este absolut delicioasa si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv din foietaj de casa cu cascaval si chimen