Tarta cu legume

de Adi in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 5527 vizualizari

 

Din categoria  "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 200 ml apa minerala
  • 1 lingurita susan
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura ketchup
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • maghiran
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul.

Se framanta un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasa la odihnit 15 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.

Intre timp se pregatesc legumele care se spala si se feliaza pe rotund.

Peste feliile de vinete si dovlecel se presara sare si se lasa cateva minute sa elimine apa din ele, apoi se sterg cu prosoape absorbante si se asaza pe grilul incins, neuns.

Se rumenesc pe ambele parti.

Aluatul se imparte in doua parti, in proportii de 1/3 si 2/3.

Partea mai mare se intinde in tava, se unge cu ketchup si se asaza peste ea, rondelele de legume, si cele de pe grill si celelalte, se presara condimente, rondele mici de usturoi si frunze de busuioc rupte.

Cealalta parte de aluat se intinde pe planseta si se decupeaza cu o forma speciala, apoi se rastoarna peste legumele din tava, se trage usor de margini ca sa se formeze grilajul, apoi tarta se coace la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Nu va avea acea culoare rumenita, pentru ca aluatul este fara grasime, pentru zilele de post in care nu este dezlegare la ulei.

Tarta se serveste fie calda, fie rece cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez si ciuperci