Tarta cu legume

de Adi in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 2143 vizualizari

 

Din categoria  "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 200 ml apa minerala
  • 1 lingurita susan
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura ketchup
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • maghiran
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul.


Se framanta un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasa la odihnit 15 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.


Intre timp se pregatesc legumele care se spala si se feliaza pe rotund.


Peste feliile de vinete si dovlecel se presara sare si se lasa cateva minute sa elimine apa din ele, apoi se sterg cu prosoape absorbante si se asaza pe grilul incins, neuns.


Se rumenesc pe ambele parti.


Aluatul se imparte in doua parti, in proportii de 1/3 si 2/3.


Partea mai mare se intinde in tava, se unge cu ketchup si se asaza peste ea, rondelele de legume, si cele de pe grill si celelalte, se presara condimente, rondele mici de usturoi si frunze de busuioc rupte.


Cealalta parte de aluat se intinde pe planseta si se decupeaza cu o forma speciala, apoi se rastoarna peste legumele din tava, se trage usor de margini ca sa se formeze grilajul, apoi tarta se coace la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.


Nu va avea acea culoare rumenita, pentru ca aluatul este fara grasime, pentru zilele de post in care nu este dezlegare la ulei.


Tarta se serveste fie calda, fie rece cu sos de rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

25.04.2017, 10:34

Te cred că a fost un adevărat deliciu! E atăt de frumoasă și de pastelată !

Xandrinne 1

26.04.2017, 12:26

Ancutsa 1

29.11.2017, 13:39

Mi-a placut mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume