Tarta cu legume si carne de pui

de Rahela Velicu in Pui, 8 Dec 2019 | 2310 vizualizari

 

Tartele sarate sunt preferatele noastre. Cu aluat fraged si umplutura gustoasa, mai ales ca pieptul de pui nu este preferatul nostru. Asa ne place cel mai mult

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 250 g faina
  • 100 g untura/ 125 g unt
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov mare
  • 5 oua
  • 200g iaurt
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si carne de pui:

Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea oului, daca este nevoie mai adaugati o lingura de apa. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Ungem forma de tarta cu ulei si presaram faina.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, o punem in tava, taiem marginile sa fie uniforma si o intepam cu furculita din loc in loc.

Tocam pieptul de pui fiert in cubulete, iar ceapa si ardeiul le taiem julienne.Punem legumele si pieptul de pui in forma de tarta.

Batem ouale cu iaurtul, adaugam sare dupa gust si turnam usor si uniform deasupra tartei.

Coacem tarta in cuptorul incins la 180 de grade timp de20-30 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza