Tarta cu mac si brinza

de simona72 in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 18926 vizualizari

 

Combinatia asta mie imi place tare mult, imi place macul la cozonaci, prajituri, cornuri,oricum....Imi aduce aminte de cind eram eleva de liceu si cumparam cornuri cu mac de la chioscul din curtea scolii...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 180 gr faina alba
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml lapte

pt umplutura de mac

  • 100 gr mac
  • 2 oua
  • 1 lingura unt moale
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt

pt umplutura brinza:

  • 200 gr brinza dulce
  • 100 gr smantina
  • 2 oua
  • 60 gr zahar
  • vanilie bourbon
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare.

pt decor:

  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac si brinza:

Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu). 

Pt umplutura de mac:macinam macul la robot cit dorim de marunt, apoi il amestecam cu zaharul, ouale, untul topit, vanilia, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia de mac peste blat.

Pt umplutura de brinza:amestecam galbenusurile cu brinza, smantina,ouale, vanila, zaharul, untul topit, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le punem peste umplutura de brinza. Compozitia o punem peste cea de mac, o nivelam cu grija si dam forma la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, punem o folie de aluminiu peste tarta si mai dam la cuptor 10-15 minute. O lasam sa se raceasca o scoatem din forma si o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Cris2711 1

01.10.2013, 10:22

Ce ne potrivim,branza,cornuri ,mac

Krystyan Trendy 1

19.12.2013, 20:44

grozava tarta

Panacris 1

22.06.2014, 09:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mac