Desert tarta cu mac si pere

de katty in Prajituri, 8 Oct 2017 | 3034 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • 1 ou

Umplutura:

  • 300 ml lapte
  • 300 gr mac
  • 100 gr biscuiti sfaramati
  • 75 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 2 pere mari
  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus+1 lingura lapte ptr uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mac si pere:

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Pentru umplutura, punem la foc laptele, macul, zaharul si untul si fierbem aproximativ 5 minute la foc mic. Dam jos si lasam sa se raceasca. (Pe  masura ce se raceste, crema se va ingrosa). Cand este aproape racit, adaugam biscuitii sfaramati. Curatam perele, le taiem in jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem felii.

Intindem 2/3 din aluat intr-o forma de tarta, pe fundul si peretii acesteia. Intepam din loc in loc cu o furculita, presaram pesmetul, apoi punem 1/2 dim mac. Asezam feliile de pere si restul de mac. Aluatul oprit il intindem cu sucitorul, il taiem fasii si il intindem deasupra sub forma de grilaj. Ungem grilajul cu galbenusul batut cu lapte. Dam forma la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

Scoatem tarta cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mac si pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada