Tarta cu mac

de Criss in Prajituri, 30 Oct 2015 | 1629 vizualizari

 

Zilele trecute cautam ceva intr-un dulap unde pastrez tot felul de chestii vechi, amintiri, etc. si am dat peste o revista veche de aproape 20 de ani unde am gasit o multime de retete faine de tot. Prima care mi-a atras atentia a fost acest tort cu mac. Eu am preferat sa-i spun tarta pentru ca in opinia mea nu i se potriveste denumirea de tort. Azi am facut tarta "ajutata" de pitica mea care nu vroia deloc sa doarma si era tare maraita, drept dovada nu mi-a iesit foarte frumoasa, dar pot sa va spun ca daca va place macul, tarta asta e ceva de vis.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 375 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente umplutura: 
  • 300 ml lapte
  • 200 g mac macinat
  • 100 g migdale macinate
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 80 g stafide
  • 2 linguri coji de portocale confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece taiat cubulete, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider minim 30 minute. Eu l-am lasat vreo 3 ore ca asa a fost filmul. :D Am facut tarta in reprize, asa cum m-a lasat pitica.




Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga macul macinat , se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi praful de budinca, migdalele macinate , stafidele si coaja de portocale.

2/3 din aluat se intind intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) . Se pune umplutura de mac si restul de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza asemeni unui grilaj. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace tarta aproximativ 40 minute pana devine aurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Raluca57 1

23.11.2015, 09:12

Am facut-o, este minunată! Eu am copt în cateva forme de tarte cu diametrul 10 cm. Aromată, consistenta, fragedă...bună rău!!!!

Criss 1

24.11.2015, 19:39

Multumesc Raluca. Ma bucur ca ti-a placut.

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mac si brinza