Tarta cu mar- 200

de aziz in Prajituri, 26 Iun 2011 | 11163 vizualizari

 

Daca am ajuns la 200,musai era sa va dedic ceva dulce .......

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 150-170 gr faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 80 gr unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 750 gr mere acrisoare
  • sucul de la o lamaie
  • esenta de lamaie

Pentru crema:

  • 2 oua
  • 40 gr zahar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri corn flor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar- 200:

 Se face un aluat din faina ,praf de copt,zahar,unt topit, ou si sare.Coca se inveleste in folie si se da la frigider 30 minute.
Intre timp curatam merele ,se  taie in patru,se indeparteaza samburii.Stropim marul cu suc de lamaie .
Se imbraca cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm .Trei sferturi din aluat se intind pe fundul tavii iar restul il facem un rulou care va imbraca marginile laterale .
Se incinge cuptorul la 200 grade.Bucatile de mar se dau prin faina sau cornflor si se aseaza in tava .Se stropeste totul cu esenta de lamaie si dam la cuptor pentru 25 minute.
 Batem oul cu zahar si smantana ,adaugam cornflor-ul iar dupa cele 25 minute adaugam aceasta compozitie peste mere si dam din nou la copt pentru alte 30 minute.Se lasa la racorit in forma apoi se presara zahar pudra .Ca un tips sa zicem intinde aluatul direct pe hartia de copt,apoi dupa asezarea in tava da-l la frigider cam un sfert de ora apoi pune merele si da la cuptor asta pentru a nu se lasa marginile.Folositi mere acrisoare si parfumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar- 200" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert vafe Tiramisu