Tarta cu mar- 200

de aziz in Prajituri, 26 Iun 2011 | 7580 vizualizari

 

Daca am ajuns la 200,musai era sa va dedic ceva dulce .......

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 150-170 gr faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 80 gr unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 750 gr mere acrisoare
  • sucul de la o lamaie
  • esenta de lamaie

Pentru crema:

  • 2 oua
  • 40 gr zahar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri corn flor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar- 200:

Se face un aluat din faina ,praf de copt,zahar,unt topit, ou si sare.Coca se inveleste in folie si se da la frigider 30 minute.

Intre timp curatam merele ,se taie in patru,se indeparteaza samburii.Stropim marul cu suc de lamaie .

Se imbraca cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm .Trei sferturi din aluat se intind pe fundul tavii iar restul il facem un rulou care va imbraca marginile laterale .

Se incinge cuptorul la 200 grade.Bucatile de mar se dau prin faina sau cornflor si se aseaza in tava .Se stropeste totul cu esenta de lamaie si dam la cuptor pentru 25 minute.

Batem oul cu zahar si smantana ,adaugam cornflor-ul iar dupa cele 25 minute adaugam aceasta compozitie peste mere si dam din nou la copt pentru alte 30 minute.Se lasa la racorit in forma apoi se presara zahar pudra .Ca un tips sa zicem intinde aluatul direct pe hartia de copt,apoi dupa asezarea in tava da-l la frigider cam un sfert de ora apoi pune merele si da la cuptor asta pentru a nu se lasa marginile.Folositi mere acrisoare si parfumate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar- 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

aziz 1

08.07.2011, 20:58

alexj multumesc

aziz 1

08.07.2011, 20:59

crissss

aziz 1

08.07.2011, 20:59

lau merci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine