Tarta cu mascarpone si ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 1143 vizualizari

 

Tarta asta am facut-o cam cu ce aveam in figider. Aveam pofta de ceva dulce, dar fara mare bataie de cap....a iesit ceva bun de tot.
 
 

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie

Umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 10 g faina
  • 100 g ciocolata maruntita
  • 2 linguri preparat pentru capuccino
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si ricotta:

Incepem cu aluatul.


Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora.


Trecem la umplutura. Intr-un bol, amestecam ricotta cu zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si amestecam.


La sfarsit adaugam mascarpone dupa ce l-am batut un pic cu furculita sa se inmoaie, ciocolata razuita, capuccino.


Dupa o ora, intindem aluatul intre doua foi de pelicula. Luam o tava rotunda de tarte, diametrul 22 cm. Punem in tava aluatul, taiem marginile frumos, adaugam umplutura.


Decoram suprafata cum ne place cu restul de aluat ramas.


Se da la cuptor la 180°, cam 50 minute.


Cand e gata, lasam sa se raceasca bine.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadea68 1

25.11.2016, 21:06

multumesc

Rocsi 1

26.11.2016, 20:56

Rahela Velicu 1

28.11.2016, 20:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort "La multi ani!"