Tarta cu mascarpone si ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 669 vizualizari

 

Tarta asta am facut-o cam cu ce aveam in figider. Aveam pofta de ceva dulce, dar fara mare bataie de cap....a iesit ceva bun de tot.
 
 

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie

Umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 10 g faina
  • 100 g ciocolata maruntita
  • 2 linguri preparat pentru capuccino
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si ricotta:

Incepem cu aluatul.


Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora.


Trecem la umplutura. Intr-un bol, amestecam ricotta cu zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si amestecam.


La sfarsit adaugam mascarpone dupa ce l-am batut un pic cu furculita sa se inmoaie, ciocolata razuita, capuccino.


Dupa o ora, intindem aluatul intre doua foi de pelicula. Luam o tava rotunda de tarte, diametrul 22 cm. Punem in tava aluatul, taiem marginile frumos, adaugam umplutura.


Decoram suprafata cum ne place cu restul de aluat ramas.


Se da la cuptor la 180°, cam 50 minute.


Cand e gata, lasam sa se raceasca bine.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadea68 1

25.11.2016, 21:06

multumesc

Rocsi 1

26.11.2016, 20:56

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu inghetata