Tarta cu mere

de JulyCris in Dulciuri, 18 Mar 2014 | 915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar pudra cu aroma de vanilie dr Oetker(un plic)
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • Umplutura
  • 8-10 mere
  • zahar(dupa gust)
  • scortisoara
  • nuca macinata-optional
  • fulgi de migdale-optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Intr-un bol punem faina. Adaugam untul taiat cubulete,zaharul pudra,coaja de lamaie sau portocala. Framantam.Adaugam apoi ouale batute cu furculita si continuam framantarea pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt 30 de minute. Intre timp,ne ocupam de umplutura.


Merele spalate si curatate de coaja si samburi,le taiem cubulete si le punem la calit impreuna cu zaharul.La sfarsit,adaugam scortisoara si nuca macinata.Scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina,punem in forma de tarta,intepam cu furculita mijlocul aluatului si bagam la cuptor pt 5 minute. Scoatem,adaugam merele,fulgii de migdale si mai dam la cuptor inca 30 de minute,pana se rumeneste.


Portionam si...papam.

 

TIPS-URI

1

Va mai ramane aluat. Radeti deasupra tartei sau pur si simplu intindenti si taiati fasii pe care le puneti deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

GeorgiaA 1

22.03.2014, 09:01

Valclaudia 1

22.03.2014, 09:08

la multi ani!

JulyCris 1

22.03.2014, 10:22

Multumesc frumos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie