Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 14 Mai 2012 | 1556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi;
  • 4 ouă;
  • 350 mL smântână lichidă;
  • 1/2 cană zahăr;
  • coaja de la o potrocală;
  • 1 lg apă flori de portocal;
  • 1/2 lgţ scorţişoară;
  • sare.
  • Aluat
  • 1 cană + 1/2 făină;
  • 200 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 lg zahăr;
  • 1/2 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală:

Se pregăteşte aluatul:


Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt;


- se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare;


- se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte).


Merele se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri.


Se amestecă: smântâna, ouăle, coaja de portocală, zahărul, esenţa, un praf de sare; se mixează până se dizolvă complet zahărul.


Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune într-o tavă pentru tarte;


- se aşează merele, se presară scorţişoara;


- deasupra se toarnă compoziţia de smântână şi ou.


Se coace timp de 35-45 minute.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

DinDragostePentruGatit 1

15.05.2012, 11:59

Dia, exagerezi.
Eu si-o amarata de tarta...

mihaelar63 1

29.05.2012, 15:14

Place !!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:33

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere cu crema de lapte