Chec cu nuca

de eleny2010 in Prajituri, 22 Mar 2011 | 3519 vizualizari

 

Este un chec facut in grecia.. si kre imi place foarte mult. Este usor de facut si delicios dimineata la o cafea sau la un pahar de laptic. pofta mare.

 

INGREDIENTE

  • unt sau margarina (250 gr)
  • un plic de vanilie sau coaja de portocala rasa.
  • faina (500gr)care creste singura sau praf de copt.
  • 4,5 oua.
  • 2cani de zahar(450gr).
  • o cana de lapte.
  • nuci.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca:

-Punem putin untul(margarina) la incalzit in cuptorul cu microunde (20de secunde) si il punem in bolul mixerului.. adaugam zaharul cate putin in timp ce mixerul amesteca..si ouale.. unul cate unul. Adaugam pliculetul cu vanilie. (se lasa mixerul sa bata ptr 3min) .. in timp ce pregatim laptele si faina care vor fi adaugate cate putin..simultan si mixerul la viteza putin mai mare. eu adaug si coaja de portocala rasa desi am pus si vanilia. lasam mixerul la putere mare ptr 5 min si cand este aproape gata punem si nuca ( data prin blender).. cam o manutza de nuci..! in timp ce mixerul functioneaza..pregatiti cuptorul la foc potrivit si unge-ti tava cu ulei si prafuiti-o cu putina faina sa nu se lipeasca. pe urma adaugam compozitia in forma si bagam la cuptor ptr 50-60min. pofta buna .


Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca ..apoi se asterne zahar vanilat deasupra. (asta pt cine prefera.)

 

TIPS-URI

1

Eu am pus si 2 capacele de rom..!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MIUTA 1

17.11.2011, 23:30

Foarte bun

diaconta 1

11.12.2013, 08:46

La multi ani !!!!

diaconta 1

11.12.2014, 12:50

la multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si ciocolata