Tarta cu mere si aluat de foietaj

de alilianaa in Prajituri, 9 Iun 2013 | 2989 vizualizari

 

Un desert rapid si ieftin.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj ( eu am folosit jumatate dintr-un pachet de 800 g)
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • un varf lingurita nuscoara
  • zahar vanilat
  • 200 ml vin rosu demisec
  • o lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat de foietaj:

Aluatul se dezgheata la temperatura camerei.


Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou.


Merele au fost curatate de coaja, si taiate bucati cu cutitul. Intr-o tigaie am pus unt la topit, dupa ce a fost gata am adaugat merele, zaharul, zaharul vanilat si nucsoara. Le-am lasat sa se imbrace in unt si am adaugat vinul. Le-am lasat pe foc pana ce ele au fiert. Cand merele au fost gata le-am asezat pe aluat in mod egal si am turnat sosul format peste ele. Le-am dat la cuptor pentru max. 20-30 minute la foc potrivit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:45

buna tare!

alilianaa 1

10.06.2013, 19:35

babi5 1

05.09.2013, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere