Tarta cu mere si bezea

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 29707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar rase (pentru blat)
  • 8 linguri de zahar rase (pentru glazura de bezea de deasupra tortului)
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 kg mere  
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune putina faina si se amesteca bine cu lingura pana cand se termina ingredientele (Faina se amesteca intr-un castronel cu praful de copt).

Se incinge cuptorul cu are cald (electric) la 180 grade si pe gratarul din mijloc punem tava cu blatul pregatit (tava am tapetat-o cu hartie in prealabil).Setam ceasul sa sune la 15 minute. Blatul nu se va coace de tot.

Intre timp pregatim merele pe care le-am razuit dinainte san e apucam de blat. Punem 3 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Punem merele peste zaharul caramelizat si amestecam bine pana cand se topesc merele.

Scoatem blatul din cuptor si punem merele. Albusurile de la oua le frecam cu 8 linguri de zahar si punem si un praf de sare ca sa se intareasca bine. Intindem peste stratul de mere stratul de bezea si bagam iarasi in cuptor pentru 10 minute, pana cand se rumeneste.

Dupa ce se rumeneste pe deasupra tortul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Dragos 1

27.06.2009, 21:06

am incercat si eu reteta asta mai demult si intradevar e delicioasa ... combinatia de mere cu bezea

ANCA 1

21.05.2010, 11:47

La multi ani!! sa fii sanatoasa si fericita!!

miremirc 1

21.01.2013, 11:23

Super buna tarta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac