Tarta cu mere si crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 21 Feb 2010 | 3555 vizualizari

 

INGREDIENTE

     
  • Aluatul
  • 350 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g zahar tos
  • un pachet zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
     
  • o priza sare
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte dulce
  • 4 oua 
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
 
  • Pentru ornare
  • 4 mere mari
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 25 g unt topit
  • 5 linguri gem de caise sau piersici (de preferat jeleu)
   
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crema de vanilie:

Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute.


Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 29 cm.
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Se mai lasa forma la frigider pentru 15 minute.Apoi se acopera aluatul cu o hirtie de copt si se presara peste aceasta boabe de fasole uscata .


Se baga tava in cuptorul preancazit la 180gC,primele 20 de minute fara a deschide usa cuptorului, apoi se indeparteza foia cu boabele si se mai coace inca 10 minute.


In timp ce aluatul se coace se pregateste crema.



Crema de vanilie:
Se pune la foc 500 ml lapte sa fiarba.


Se bat ouale intregi cu zaharul,sarea si zaharul vanilat,bine de tot.Apoi se adauga amidonul si cate putin din laptele pastrat 100ml,amestecand continuu,cu grija sa nu se formeze cocoloase.(folositi mixerul)Apoi se toarna in fir subtire in laptele de pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa,Se lasa sa se raceasca.



\


Se curata 4 mere mari, se taie in 2 apoi se inmoaie in suc de lamiie. Se taie felii subtiri.
Peste aluatul rece se intinde crema de vanilie. Peste crema se aseaza feliutele de mere, se ung cu unt topit si se da tarta la cuptor pina cind se rumenesc merele.


Se scoate si se unge cu marmelada de caise (incalzita in prealabil).Apoi cine doreste poate pune si Tort-Gelee,eu am pus.Si am decorat si cu afine.


Se poate servi cu sos de vanilie sau caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.02.2010, 14:45

bunnnnnnnnnnnn....

Teo 1

22.02.2010, 21:51

sunt sigura ca e un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere