Tarta cu mere si crumble

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Mai 2013 | 2233 vizualizari

 

reteta am luat-o de La Ancuta e delicioasa ;)

 

INGREDIENTE

aluat

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 150 g margarina
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare

umplutura

  • 1 kg mere
  • 130 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

crumble

  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 120 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crumble:

Aluatul-amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute.


Intre timp pregatim umplutura-curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic impreuna cu zaharul pana devine o compozitie mai groasa. Oprim focul adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca


Crumble-amestecam zaharul cu margarina pana se topeste zaharul.Adaugam faina si incepem sa framantam un aluat sfaramicios.


Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt.Scoatem aluatul de la frigider si il intindem.Il punem in tava si ii ridicam marginile. Peste aluat pudram putin cu gris si adaugam umplutura de mere.Dupa presaram usor deasupra compozitia de crumble.Dam la cuptor pana se rumeste frumos.


Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:59

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:50

va multumesc

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:50

babi crumble e un aluat sfaramitat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Bascute cu dulceata