Placinta cu rabarbar

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Iun 2011 | 8519 vizualizari

 

Rubarba, rabarbura sau rubarbar :P sau cuuum ii mai zice lumea :P Oricum, dulce-acrisoara si periculoasa rau daca nu elimini frunzele toxice >:), zice-se. Placinta asta o fac mama si buni de caaand ma stiu eu. Niciodata nu am poftit-o, nu stiu de ce, dar bezeaua nu ma atrage. Dar si cand luam prima bucata... era vai si-amar de restu' :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr margarina
  • 10+11 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • faina cat pentru un aluat mai gros putin decat cel de chec
  • 5 tulpini de rabarbar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Incalzim cuptorul la 180C.

Batem galbenusurile cu 10 lg de zahar, apoi adaugam laptele si margarina topita. La final incorporam faina pana cand aluatul ajunge de consistenta putin mai groasa ca cel de chec (cca 3 cani)

Rabarbarul spalat bine il curatam de pielita exterioara luand fasii, apoi il taiem in felii sau cubulete pe care le trecem prin faina pentru a nu se scufunda in aluat.

Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm, tapetata cu hartie de copt. Intindem aluatul, presaram rabarbarul si introducem tava in cuptor.

Cand aluatul e aproape gata, mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam 11 lg de zahar si mixam pe viteza mare pana cand se tine de tel spuma. Scoatem tava din cuptor, turnam spuma, o nivelam frumos sau ii facem moate :P si inchidem din nou cuptorul, de data asta la temperatura miiiica, cca 150C, pana cand bezeaua se intareste si capata o culoare usor "coapta" in unele locuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nina46 1

16.06.2011, 12:16

am vazut ca in reteta nu e trecut laptele, ci doar zahar si restul ?

Anamaria7 1

16.06.2011, 16:49

Nina, multumesc de observatie m-am balbait cu zaharul scris de doua ori; acolo sunt 10+11 lg zahar, apoi 10 lg LAPTE

Anamaria7 1

16.06.2011, 16:49

am modificat acum

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar