Placinta cu rabarbar

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Iun 2011 | 5682 vizualizari

 

Rubarba, rabarbura sau rubarbar :P sau cuuum ii mai zice lumea :P Oricum, dulce-acrisoara si periculoasa rau daca nu elimini frunzele toxice >:), zice-se. Placinta asta o fac mama si buni de caaand ma stiu eu. Niciodata nu am poftit-o, nu stiu de ce, dar bezeaua nu ma atrage. Dar si cand luam prima bucata... era vai si-amar de restu' :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr margarina
  • 10+11 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • faina cat pentru un aluat mai gros putin decat cel de chec
  • 5 tulpini de rabarbar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Incalzim cuptorul la 180C.


Batem galbenusurile cu 10 lg de zahar, apoi adaugam laptele si margarina topita. La final incorporam faina pana cand aluatul ajunge de consistenta putin mai groasa ca cel de chec (cca 3 cani)


Rabarbarul spalat bine il curatam de pielita exterioara luand fasii, apoi il taiem in felii sau cubulete pe care le trecem prin faina pentru a nu se scufunda in aluat.


Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm, tapetata cu hartie de copt. Intindem aluatul, presaram rabarbarul si introducem tava in cuptor.


Cand aluatul e aproape gata, mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam 11 lg de zahar si mixam pe viteza mare pana cand se tine de tel spuma. Scoatem tava din cuptor, turnam spuma, o nivelam frumos sau ii facem moate :P si inchidem din nou cuptorul, de data asta la temperatura miiiica, cca 150C, pana cand bezeaua se intareste si capata o culoare usor "coapta" in unele locuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nina46 1

16.06.2011, 12:16

am vazut ca in reteta nu e trecut laptele, ci doar zahar si restul ?

Anamaria7 1

16.06.2011, 16:49

Nina, multumesc de observatie m-am balbait cu zaharul scris de doua ori; acolo sunt 10+11 lg zahar, apoi 10 lg LAPTE

Anamaria7 1

16.06.2011, 16:49

am modificat acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar