Dulceata de rabarbar si capsuni

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 2688 vizualizari

 

Cand am venit de la servici am avut o surpriza. Ma astepta cuminte o sacosa plina cu rabarbar. Si pentru ca tot l-am primit, parca mi-a parut rau sa nu-l transform in dulceata. Asa ca mi-am trimis sotul la piata dupa capsuni (ca tot asa el era vinovatul). Si uite asa am facut dulceata iar apoi a urmat o alta surpriza. Dar asta in episodul urmator... :)))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rabarbar curatat si taiat bucatele
  • 1,5 kg capsuni curatate de codite
  • 4 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rabarbar si capsuni:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Capsunile le spalam sub jet de apa si le curatam de codite apoi le taiem pe jumatate.

Intr-o oala incapatoare punem un rand de fructe, un rand de zahar si lasam putin pana isi lasa zeama.


Punem apoi cratita pe foc mic (eu am folosit o plita pe care coc ardeii si vinetele). Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de oala. Adunam spuma care se formeaza in timpul fierberii.


Lasam sa fiarba pana cand fructele nu mai plutesc la suprafata. cu o lingura punem cateva picaturi pe o farfurie si lasam putin la racit. Daca a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa

dea cateva clocote apoi stingem focul.


Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul.


Le intoarcem pe capac si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

27.06.2011, 10:31

Asa este Florina, pentru noi care mancam cu drag dulceata, este combinatia ideala

adry88 1

28.06.2011, 16:47

Lau 1

01.07.2011, 17:13

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui