Dulceata de rabarbar si capsuni

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 2580 vizualizari

 

Cand am venit de la servici am avut o surpriza. Ma astepta cuminte o sacosa plina cu rabarbar. Si pentru ca tot l-am primit, parca mi-a parut rau sa nu-l transform in dulceata. Asa ca mi-am trimis sotul la piata dupa capsuni (ca tot asa el era vinovatul). Si uite asa am facut dulceata iar apoi a urmat o alta surpriza. Dar asta in episodul urmator... :)))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rabarbar curatat si taiat bucatele
  • 1,5 kg capsuni curatate de codite
  • 4 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rabarbar si capsuni:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Capsunile le spalam sub jet de apa si le curatam de codite apoi le taiem pe jumatate.

Intr-o oala incapatoare punem un rand de fructe, un rand de zahar si lasam putin pana isi lasa zeama.


Punem apoi cratita pe foc mic (eu am folosit o plita pe care coc ardeii si vinetele). Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de oala. Adunam spuma care se formeaza in timpul fierberii.


Lasam sa fiarba pana cand fructele nu mai plutesc la suprafata. cu o lingura punem cateva picaturi pe o farfurie si lasam putin la racit. Daca a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa

dea cateva clocote apoi stingem focul.


Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul.


Le intoarcem pe capac si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

27.06.2011, 10:31

Asa este Florina, pentru noi care mancam cu drag dulceata, este combinatia ideala

adry88 1

28.06.2011, 16:47

Lau 1

01.07.2011, 17:13

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni