Dulceata de rabarbar si capsuni

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 3338 vizualizari

 

Cand am venit de la servici am avut o surpriza. Ma astepta cuminte o sacosa plina cu rabarbar. Si pentru ca tot l-am primit, parca mi-a parut rau sa nu-l transform in dulceata. Asa ca mi-am trimis sotul la piata dupa capsuni (ca tot asa el era vinovatul). Si uite asa am facut dulceata iar apoi a urmat o alta surpriza. Dar asta in episodul urmator... :)))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rabarbar curatat si taiat bucatele
  • 1,5 kg capsuni curatate de codite
  • 4 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rabarbar si capsuni:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Capsunile le spalam sub jet de apa si le curatam de codite apoi le taiem pe jumatate.

Intr-o oala incapatoare punem un rand de fructe, un rand de zahar si lasam putin pana isi lasa zeama.


Punem apoi cratita pe foc mic (eu am folosit o plita pe care coc ardeii si vinetele). Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de oala. Adunam spuma care se formeaza in timpul fierberii.


Lasam sa fiarba pana cand fructele nu mai plutesc la suprafata. cu o lingura punem cateva picaturi pe o farfurie si lasam putin la racit. Daca a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa

dea cateva clocote apoi stingem focul.


Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul.


Le intoarcem pe capac si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

27.06.2011, 10:31

Asa este Florina, pentru noi care mancam cu drag dulceata, este combinatia ideala

adry88 1

28.06.2011, 16:47

Lau 1

01.07.2011, 17:13

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni