Dulceata de rabarbar si capsuni

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 4658 vizualizari

 

Cand am venit de la servici am avut o surpriza. Ma astepta cuminte o sacosa plina cu rabarbar. Si pentru ca tot l-am primit, parca mi-a parut rau sa nu-l transform in dulceata. Asa ca mi-am trimis sotul la piata dupa capsuni (ca tot asa el era vinovatul). Si uite asa am facut dulceata iar apoi a urmat o alta surpriza. Dar asta in episodul urmator... :)))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rabarbar curatat si taiat bucatele
  • 1,5 kg capsuni curatate de codite
  • 4 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rabarbar si capsuni:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Capsunile le spalam sub jet de apa si le curatam de codite apoi le taiem pe jumatate.
Intr-o oala incapatoare punem un rand de fructe, un rand de zahar si lasam putin pana isi lasa zeama.

Punem apoi cratita pe foc mic (eu am folosit o plita pe care coc ardeii si vinetele). Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de oala. Adunam spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Lasam sa fiarba pana cand fructele nu mai plutesc la suprafata. cu o lingura punem cateva picaturi pe o farfurie si lasam putin la racit. Daca a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa
dea cateva clocote apoi stingem focul.

Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul.

Le intoarcem pe capac si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

27.06.2011, 10:31

Asa este Florina, pentru noi care mancam cu drag dulceata, este combinatia ideala

adry88 1

28.06.2011, 16:47

Lau 1

01.07.2011, 17:13

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta aperitiv

de Caty 2

ieri la 21:05

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

pe 24.02 la 15:46

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Reteta de prajitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de soc