Tarta cu mere si crumble (de post)

de La Ancuta in Prajituri, 26 Apr 2013 | 2778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri apa
  • 130 g margarina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crumble (de post):

Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.


Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.

Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.


In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii.

Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.

Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.


Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.

 

TIPS-URI

1

Cei care nu tin post pot inlocui margarina cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mena29 1

30.04.2013, 17:33

Heeei,aici nu am ajuns sa ti-o laud si sa ma laud si eu in acelasi timp ca am papat din bunatatea asta. a fost foarte gustoasa si a mers perfect cu cafeaua.

La Ancuta 1

30.04.2013, 18:28

Mena te asteptam sa ma lauzi

mena29 1

30.04.2013, 19:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui