Prajitura cu rubarba

de biancas76 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 11596 vizualizari

 

Folosesc pentru prima oara aceasta planta numita rubarba care se foloseste mai mult in Ardeal decat in alte regiuni ale tarii.

 

INGREDIENTE

Pentru tava de 35X25 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 5 tije de rubarba
  • zahar praf cu gust de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Blatul se face foarte simplu, ca la un tort cu diferenta ca treptat se adauga in compozitie si uleiul . Dupa ce toate ingredientele au fost batute spuma se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Rubarbarul se curata de pielita cu ajutorul unui cutit sau pur si simplu cu mana.



Se taie bucatele mici si se presara deasupra compozitiei de blat.
(prima data curatam si taiem rubarba si apoi incepem sa pregatim blatul)
Se da la cuptor pentru 45 minute (se face testul scobitorii)
iar cand e rece se pudreaza cu zahar praf cu gust de vanilie sau simplu...de care aveti.
Se serveste ..............cu mana:)) pentru ca e delicioasa asa dulce acrisoara cum e.
Cu un pahar de lapte sau ceai merge de minune!!!
Incercati si voi, e ieftina si buna.
Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

29.06.2010, 23:22

deosebite retetele tale , cu noutati incitante la kauflandul nostru a inceput sa se coloreze rubarba e spre visiniu-rozaliu placut ,eu stiam ca e mult folosita de sasoaicele de prin zona Sibiului .

babi5 1

20.08.2013, 13:59

Corinuta 1

20.08.2013, 20:03

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)