Prajitura cu rubarba

de biancas76 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 9996 vizualizari

 

Folosesc pentru prima oara aceasta planta numita rubarba care se foloseste mai mult in Ardeal decat in alte regiuni ale tarii.

 

INGREDIENTE

Pentru tava de 35X25 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 5 tije de rubarba
  • zahar praf cu gust de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Blatul se face foarte simplu, ca la un tort cu diferenta ca treptat se adauga in compozitie si uleiul . Dupa ce toate ingredientele au fost batute spuma se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Rubarbarul se curata de pielita cu ajutorul unui cutit sau pur si simplu cu mana.



Se taie bucatele mici si se presara deasupra compozitiei de blat.
(prima data curatam si taiem rubarba si apoi incepem sa pregatim blatul)
Se da la cuptor pentru 45 minute (se face testul scobitorii)
iar cand e rece se pudreaza cu zahar praf cu gust de vanilie sau simplu...de care aveti.
Se serveste ..............cu mana:)) pentru ca e delicioasa asa dulce acrisoara cum e.
Cu un pahar de lapte sau ceai merge de minune!!!
Incercati si voi, e ieftina si buna.
Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

29.06.2010, 23:22

deosebite retetele tale , cu noutati incitante la kauflandul nostru a inceput sa se coloreze rubarba e spre visiniu-rozaliu placut ,eu stiam ca e mult folosita de sasoaicele de prin zona Sibiului .

babi5 1

20.08.2013, 13:59

Corinuta 1

20.08.2013, 20:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)