Tarta cu mere si inghetata

de mirela0911 in Prajituri, 17 Iul 2016 | 3510 vizualizari

 

Salvasem de pe net aceasta reteta si azi am executat-o. Nu e cine stie ce mare tam tam :)), dar a iesit o bunatate, mai ales ca este servita cu inghetata homemade.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii mari de paine integrala
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 7-8 mere
  • 4 lg zahar
  • 3 lg amidon
  • inghetata de casa
  • unt pt uns vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si inghetata:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se pune zaharul si amidonul si se amesteca bine. Se lasa deoparte.

Painea se taie cubulete. Inr-un bol se amesteca ouale cu laptele, vanilia si scortisoara. Se bat bine apoi se pune painea. Se amesteca pana absoarbe painea tot lichidul.

Se ia un vas rotund de yena, se unge bine cu unt si se pune painea. Se niveleaza bine, apoi se pun deasupra merele.

Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute.

Se scoate din cuptor si asa fierbinte se portioneaza, se aseaza pe farfurii iar deasupra se pune cate 1-2 cupe de inghetata de banane. Yummmyyy!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul vasului folosit are cca 18 cm. La cantiatea data se poate folosi un vas putin mai larg.

2

Se poate servi cu orice fel de inghetata, important e sa fie cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

19.07.2016, 10:50

Mihaela e grozava, mai ales servita fierbinte și cu înghețata care se topește ....

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:09

o reteta de vara, usoara

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Hallowen