Tarta cu mere si inghetata

de mirela0911 in Prajituri, 17 Iul 2016 | 491 vizualizari

 

Salvasem de pe net aceasta reteta si azi am executat-o. Nu e cine stie ce mare tam tam :)), dar a iesit o bunatate, mai ales ca este servita cu inghetata homemade.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii mari de paine integrala
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 7-8 mere
  • 4 lg zahar
  • 3 lg amidon
  • inghetata de casa
  • unt pt uns vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si inghetata:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se pune zaharul si amidonul si se amesteca bine. Se lasa deoparte.


Painea se taie cubulete. Inr-un bol se amesteca ouale cu laptele, vanilia si scortisoara. Se bat bine apoi se pune painea. Se amesteca pana absoarbe painea tot lichidul.


Se ia un vas rotund de yena, se unge bine cu unt si se pune painea. Se niveleaza bine, apoi se pun deasupra merele.


Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute.


Se scoate din cuptor si asa fierbinte se portioneaza, se aseaza pe farfurii iar deasupra se pune cate 1-2 cupe de inghetata de banane. Yummmyyy!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Diametrul vasului folosit are cca 18 cm. La cantiatea data se poate folosi un vas putin mai larg.

2

Se poate servi cu orice fel de inghetata, important e sa fie cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

19.07.2016, 10:50

Mihaela e grozava, mai ales servita fierbinte și cu înghețata care se topește ....

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:09

o reteta de vara, usoara

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat