Tarta cu mere si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 24 Feb 2017 | 870 vizualizari

 

Daca tot e Dragobetele azi, va recomand sa incercati o tarta delicioasa si de efect (spun eu) cu mere si crema mascarpone, in forma de inima.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 50 g zahar macinat
  • 1 mar
  • extract de vanilie
  • pentru ornat:
  • 1-2 mere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si mascarpone:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.

Intre timp, mixezi oul cu crema mascarpone si zaharul macinat si adaugi extractul de vanilie. Cureti marul, il tai cubulete si il amesteci cu crema mascarpone.

Scoti aluatul de la frigider, intinzi o foaie si o transferi in tava unsa cu unt. Indepartezi surplusul de aluat, intepi aluatul din loc in loc, il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si il coci pentru 15 minute, la 200 de grade C.

Scoti aluatul din cuptor si torni crema mascarpone.

Tai merele in jumatate, scoti cotorul, iar apoi le feliezi cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. Fasiile obtinute le rulezi una peste alta pentru a obtine un trandafir, pe care ii asezi peste crema. Poti sa ornezi intreaga tarta cu trandafiri.

Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. O lasi sa se raceasca si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

26.02.2017, 12:50

Va multumesc!

mirela0911 1

26.02.2017, 15:46

Ce frumoasa e!

mihaelar63 1

28.02.2017, 07:18

Draguta inimioara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata