Tarta cu mere si miere

de La Ancuta in Prajituri, 29 Mar 2011 | 6497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 150 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mere
  • Pentru topping:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri faina
  • 25 g unt
  • samburi de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si miere:

Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.
Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe partea rotunda, dar fara a ajunge pana jos. Asezam merele in tava, peste aluat, cu partea crestata in sus.

Pentru topping punem laptele pe foc impreuna cu mierea si scortisoara. Lasam sa se incalzeasca.
Adaugam apoi faina si untul moale si amestecam bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dam de pe foc si turnam peste merele din tava. Deasupra punem nuca rupta bucatele.

Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere