Tarta cu mere verzi

de larisa_22 in Prajituri, 10 Sep 2013 | 788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere
  • scortisoara
  • esenta vanilie si rom
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 50 g ulei
  • un plic drojdie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere verzi:

Prima data curatam merele si le taiem bucati mai mari apoi le lasam pentru o ora cu scortisoara, zaharul, romul si vanilia.


In acest timp facem aluatul format din faina, drojdie, apa calda, coaja de la lamaie, ulei, un ou, apoi lasam la dospit.


Cand aluatul si-a dublat volumul, il intindem si facem o turta mare si subtire pe care o punem in tava unsa in prealabil cu unt. Dupa ce am format "cosuletul" punem merele scurse si mai adaugam putin zahar peste. Aluatul cate a ramas in afara tavii il dam peste mere apoi in ungem cu un ou si o lingurita de ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

karla 1

10.09.2013, 19:34

MotanLaOale 1

10.09.2013, 20:26

Rocsi 1

10.09.2013, 21:49

Foarte buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)