Tarta cu merisoare

de Tuxedo in Prajituri, 3 Noi 2013 | 19589 vizualizari

 

Am cumparat de curand merisoare proaspete (cranberries) si am zis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac ceva cu ele, o tarta, o prajitura…ceva! Asa ca, zis si facut! Tarta asta este o nebunie, moale si parfumata, deasupra face o crusta crocanta iar combinatia de dulce si acrisor este minunata, merisoarele proaspete sunt asemanatoare la gust cu visinele, dupa ce le coci, proaspete sunt destul de astringente si, ca si greutate sunt foarte usoare, de aceea se preteaza bine in aluaturi dense ( unde puteti amesteca cu lingura fara grija de a se storci) si chiar aluaturi pufoase (unde cu siguranta, nu vor cadea la fund).

Va invit sa cititi reteta, este foarte usor de facut si rezultatul va fi pe masura! Nu o sa regretati, eu am facut-o de 2 ori intr-o saptamana!

 

INGREDIENTE

  • pentru o forma rotunda cu diametrul de 26 cm (cu inel detasabil)
  • 3 oua
  • 400 gr zahar (2 cani gradate de 250 ml)
  • 170 gr unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 2 cani faina (360 gr)
  • 350 gr mesrisoare (2 cani)
  • Nota: La aceasta reteta nu se foloseste praf de copt!
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu merisoare:

Preincalzim cuptorul la 160 ºC.


Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt.


Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4 minute, pana isi tripleaza volumul si se albesc.


Adaugam untul moale (topit la microunde eventual pentru cca 30-40 de secunde) si vanilia si mixam pana la incorporare.


Adaugam laptele, coaja de lamaie si sarea, iar la final adaugam faina, putin cate putin . Va rezulta un aluat destul de vartos.


Spalam merisoarele si le scurgem bine de apa, apoi punem o lingura de faina peste ele si amestecam, dupa care le adaugam in aluat , mestecand cu o paleta ca sa le incorporam.


Punem aluatul in forma cu inel detasabil si nivelam frumos cu paleta.


Se coace aproximativ 40 – 50 de minute la foc potrivit (eu l-am preincalzit la 350º F sau 160 ºC) pana cand trece testul scobitorii. Deasupra va forma o pojghita crocanta iar culoarea trebuie sa fie aurie!


O lasam sa se raceasca putin in forma, apoi putem sa scoatem tarta pe un platou.


Merge perfect langa o ceasca de ceai, sau dimineata, la cafea, pentru cafegii


Sa aveti pofta dragilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Alina26 1

05.06.2014, 11:05

arata minunat!!! la favorite cu ea!!!Am s-o incerc si eu!!!

raluca93 1

05.06.2014, 14:21

as putea inlocui merisoarele cu capsuni?

As putea face intro tava de chec ?

feliciacristea46 1

05.06.2014, 15:10

raluca93, poti inlocui merisoarele cu cirese sau visine fara samburi si scurse in sita, este delicioasa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro