Tarta cu nectarine

de Bunica in Prajituri, 21 Aug 2009 | 7337 vizualizari

 

V-am spus ca bunicesc 2 nepoti frumosi. Prajiturile cu fructe sunt preferatele nepoatei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri apa
  • 350 g. zahar
  • 350 g. faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru fructe:
  • 50 g. unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 kg. nectarine  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine:

Se unge tava cu unt, se presara cu zahar , se pun nectarinele taiate felii si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate , se lasa sa se raceasca si apoi se toarna aluatul .

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu uleiul (turnat putin cate putin) pana isi dubleaza volumul.

Albusurile se bat spuma cu zaharul peste care se toarna galbenusurile, faina si aromele  amestecandu-se usor de jos in sus.

Se toarna aluatul peste fructe si se da la cuptor la foc potrivit. Este gata cand il incercam cu scobitoarea si nu se ia pe scobitoare.

Lasam sa se raceasca in tava .Se rastoarna punand o farfurie deasupra formei si intorcand forma.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bunica 1

21.09.2009, 18:48

Ma bucur mult ca ti-a placut! Multumesc pentru felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!