Tarta cu nectarine

de Bunica in Prajituri, 21 Aug 2009 | 12421 vizualizari

 

V-am spus ca bunicesc 2 nepoti frumosi. Prajiturile cu fructe sunt preferatele nepoatei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri apa
  • 350 g. zahar
  • 350 g. faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru fructe:
  • 50 g. unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 kg. nectarine  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine:

Se unge tava cu unt, se presara cu zahar , se pun nectarinele taiate felii si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate , se lasa sa se raceasca si apoi se toarna aluatul .

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu uleiul (turnat putin cate putin) pana isi dubleaza volumul.

Albusurile se bat spuma cu zaharul peste care se toarna galbenusurile, faina si aromele  amestecandu-se usor de jos in sus.

Se toarna aluatul peste fructe si se da la cuptor la foc potrivit. Este gata cand il incercam cu scobitoarea si nu se ia pe scobitoare.

Lasam sa se raceasca in tava .Se rastoarna punand o farfurie deasupra formei si intorcand forma.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura gemi de placere